Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Valla U-laget

Följ

U-laget

Följ oss för uppdateringar
Följ
IFK Valla
Fotboll
U-laget
Tabell
Lag M V O F P
1 Svenshögen/Ödsmål 9 7 2 0 23
2 IFK Valla U-lag 10 6 1 3 19
3 Rönnängs FF Lag 2 10 5 1 4 16
4 IFK Uddevalla Lag 2 10 4 3 3 15
5 SIK Boys 10 2 1 7 7
6 Torp GOIF 10 1 2 7 5
7 Svenshögens SK Lag 2 1 0 0 1 0

Match

IFK Valla U-lag

2 - 0
Sparbanksvallen
24 april 2017
19:00

Svenshögens SK Lag 2

Referat

Referat: IFK Valla U-lag - Svenshögens SK Lag 2

Seriepremiär hemma mot Svenshögen en varm och solig vårkväll i April.... eller.

Precis innan matchstart så kom puttekullor till hagel! Va fan?!

Men inte gjorde det något. Vi var laddade och drar igång matchen bäst. Vi startar matchen med att hitta ett fint passningsspel och kommer upp till anfall relativt enkelt de första 10 mintuterna utan att riktigt skapa den där riktigt farliga chansen. Svenshögen är vid detta tillfället tillbakapressat och får jaga boll mycket. Detta fortsätter och vi vinner oss några hörnor.

I matchminut 22 så slår Buffa en fin inåtskruvad hörna från vänster och mitt inne i gröten så lyfter Johan Carlsson högst och nickar distinkt in 1-0. Väldigt välförtjänt vid denna tidpunkten av matchen.

Efter målet så känner vi att vi vill ösa på mer framåt men det slår lite bakut då vi inte riktigt tar jobbet och ligger en halvmeter fel i alla situationer och då börjar Svenshögen äta sig in i matchen. Skall även tilläggas att det blåste ganska mycket motvind i första så rensningarna fastnade tidigt på planen och detta gjorde att Svenshögen redan låg högt upp när de kunde starta anfallen.

Innan halvlek så har Simon fått göra några riktigt viktiga parader och ingripanden då Svenshögen ägde det mesta från matchminut 22 och framåt.

Andra halvlek:
Vi kommer upp mycket bättre och sätter en bättre press men det är fortfarande jämt i spelet som böljar lite lätt fram och tillbaka.

Runt matchminut 52 så får vi bra press på deras backlinje och Gustav Zachrisson slår en stickare på djupet på högerkanten till William Sjöstrand som tittar upp och ser flertalet röda i straffområdet.

Han slår ett väll avvägt inlägg som knoppas in av Viktor Eriksson som löpt sig fri. (Två nickmål alltså?, vad hände där då laget inte visste vad nicka var föra säsongen :) )

När väll 2-0 kommer så är det lite som luften går ur Svenshögen och vi kommer på anfallsvåg på anfallsvåg och borde väll i ärlighetens namn punkterat matchen med ett 3-0 mål nu. Svenshögen var trötta.

De fick dock upp hoppet lite i slutet då de vinner fast bollen på vår planhalva och vi tar lite onödiga frisparkar som leder fram till halvchanser.

Svenshögen skickar t.o.m upp målvakten på de sista hörnorna och detta håller på att straffa sig ordentliget då vi renspassar bollen upp mot Filip Thonell som nästintil vinner bollen av deras försvare och hade då haft öppet mål men tyvärr så får Högenbacken ordning på sina fötter efter lite fumlande och får bort bollen.

I matchminut 88 så bär åter vår höga press frukt och vi får ställa om redan från halva offensiva planhalvan.

Philip Eriksson driver runt på vänsterkanten och slår ett fint inlägg som Albin Maliqi "bara" skall stöta in i mål från ca 6 meter men sätter insidan stolpen. Bollen går ut på en instörtande Filip Thonell som nästan snubblar in bollen i mål men målvakten är snabbt nere.

I slutminuten får Svenshögen en inläggsfrispark som slås bra in och i tumultet så gör tillslut Simon ytterligare en fin räddninge och 2-0 står sig matchen ut.

Matchens stjärnor:
*** Johan Carlsson - Matchens lirare. spelar bara bättre och bättre som mittback. stog för många fina brytningar samt ett härligt nickmål på hörnan.

** Simon Simon - Ytterligare en nolla i protokollet och hade det stundtals svettigt. några fina parader i både första och andra och kom ut bra på hörnor och inlägg.

* William Sjöstrand - Med sitt snack & pondus på planen så håller han ihop laget på ett bra sätt och med sitt fysiska spel så visar han de yngre vägen. Fick även kröna sina 90 minuter med en fin assist.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Johan Carlsson 1 1 0 0 0 1
Viktor Eriksson 1 1 0 0 0 1
Robin Olofsson 1 0 1 0 0 1
Albin Maliqi 1 0 0 0 0 0
Daniel Pearsson 1 0 0 1 0 0
Emil Cicek Wall 1 0 0 0 0 0
Erik Rutgersson 1 0 0 1 0 0
Filip Thonell 1 0 0 0 0 0
Gustav Jarlesjö 1 0 0 0 0 0
Gustav Zachrisson 1 0 0 0 0 0
Kalle Ribeck 1 0 0 1 0 0
Mattias Hermansson 1 0 0 0 0 0
Oscar Thonell 1 0 0 1 0 0
Philip Eriksson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Simon Persson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng